perjantai 4. toukokuuta 2012

Ainon ranka joutui käsittelyyn

Käytin Ainon eilen ensimmäistä kertaa osteopaatilla. Aika oli Markus Laiokselle Riihimäelle, jolla käytin aikanani Vekkua muutamia kertoja. Halusin tarkastuttaa Ainon, koska johan se on 1½ -vuotias ja rymyää niin paljon kavereiden kanssa, että varmasti on jotain jumituksia, joita hierojakaan ei välttämättä löydä. Lisäksi mielestäni Ainon liikkeet eivät ole olleet aivan symmetriset, vaikka minkäänlaisia ontumisia tms. ei olekaan ilmennyt. Kuitenkin esimerkiksi takaliikkeissä oli pientä kiertoa nähtävillä, eikä takaliike muutenkaan ole ollut mielestäni kovin ulottuva lähiaikoina.

No, eihän se tosiaan yllätys ollut, kun Laios heti lattialla tunnustelun jälkeen totesi: "Älä säikähdä, nämä ovat ihan normaaleja juttuja nuorelle ja paljon riehuvalle koiralle, mutta onhan täällä aika tavalla kireyttä, joka lähtee ristiluusta ja heijastuu niskaan asti. Että tämä aiheuttaa myös kiertymistä. Mutta että ei mitään hätää, tämä tosissaan on ihan tavallista." Pahemmin kireyttä oli vasemmalla, joten siltä puolelta Laios aloitti myös käsittelyn. Kovin pitää ei hoidossa mennyt, kun Aino oli kokonaan käyty läpi. Selvästi oli loppukatsauksessa jo parempi, mutta toinen hoitokerta tekisi kyllä erittäin hyvää.

Tänään olen tietysti normaalia tarkemmin syynännyt Ainon liikkeitä, onko niissä minun silmiini havaittavissa eroa. On tietysti ennenaikaista mitään sanoa, kun käsittelystä on vasta vuorokausi, mutta jos jotain pientä tulisi sanoa, niin mielestäni Aino ravasi tänään metsälenkillä hieman rennomman näköisesti, takaliike oli varsinkin elastisemman oloinen. Samoin pieni kierto takaliikkeessä on mun silmillä katsottuna hävinnyt tai ainakin lieventynyt. Mutta voihan toki olla, että näen vain enemmän kuin oikeasti onkaan. ;-) Joka tapauksessa hyvä, että tuli Aino nyt tarkastettua osteopaatilla läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti