maanantai 14. toukokuuta 2012

Tampere KV

Lauantaina matkasimme Tampereelle koiranäyttelyyn Ainon kanssa. Tuntuu, että meillä on nyt ollut pitkän aikaa joka toinen viikonloppu jokin näyttely, ja sama meno jatkuu vielä itse asiassa toukokuun loppuun, kun silloin on Joensuun kansainvälinen. :-) Sitten tuleekin pieni näyttelyhuili, seuraava saattaa Ainolle olla vasta kesäkuun lopussa Mikkelissä. Tosin mihinkään en ole kyllä Ainoa nyt ilmoittanut. 

Tampereella meillä oli matkaseurana Saana, Sohvi-partis ja muutama silkkiterrieri, sekä Ainon matkaseura Latvian reissulta, eli Vilma ja Reino-snautseri. ;-) Olimme hyvissä ajoin ennen kehää näyttelypaikalla, ja päätin kunnolla lämmitellä Ainon ennen kehään menoa, koska emme ehtineet kotopuolessa kunnon aamulenkille, ja Aino oli kököttänyt autossakin. Lämmittely oli ahtaassa hallissa vähän haastavaa, kun siellä alkoi olla jo melko ahdasta, mutta kohtuullisesti pääsin Ainon kanssa kuitenkin juoksentelemaan reunoja pitkin. Aino oli heti aamusta asti tosi rennolla fiiliksellä, eikä se lämmittelynkään aikana yhtään pörhistellyt häntäänsä ylöspäin, vaan ravasi tosi kauniisti muista välittämättä eteenpäin. Menimme junnunarttujen aikana jo odottelemaan kehän laidalle, ja samalla Aino pääsi vähän tutustumaan nuorten luokan muihin narttuihin, jotta niillekään ei tarttisi isotella kehässä. Oli kyllä ilo huomata, että Aino esiintyi Tampereella kanssani todella kauniisti, ja häntä pysyi siististi alhaalla koko ajan. Vähän oli yksilöarvostelussa juoksu kiireistä (Aino painaa mun kanssa herkästi pään alas ja painaa hihnalle), ja seistessä pikkasen steppaili, mutta pääosin kaveri esiintyi kivasti. Toivon, että Aino vihdoinkin alkaa rauhoittua, eikä sitä tarvitsisi enää niin kovasti komennella kehässä. 

Tuomari oli tanskalainen Tomas Rohlin, joka sanoi Ainosta seuraavaa:
"22 months. Nice type, big girl. Nice head shape, good skull and muzzle. Beautiful dark eye, flexible ears. Good neck. Good bone and ribcage. Would like better angulations in front, good behind. Good tail. Very good coat texture. Moves well in side and behind, but would like more efficiency. Should be stronger in front. Excellent temperament."
Ihan oli mukava ja pääosin kyllä täysin koiran näköinen arvostelu, joskin tuomari kuuli Ainon iän täysin väärin, neitohan on tosiasiassa vasta 18kk. Tuomari kysyikin suomeksi koiran ikää, ja vastasin takaisin suomeksi "kahdeksantoista kuukautta", mutta taisi olla suomen kielen ymmärtämisessä vielä hieman puutteita. ;-) Aino sijoittui viiden koiran nuorten luokassa toiseksi ERInomaisella, mutta valitettavasti kukaan ei saanut SA:ta. Tulos siis NUO ERI2. Aino pääsi lisäksi Pikkupaimenen kasvattajaluokkaan, joka oli Ainoana kasvattajaluokkana ensimmäin KP:n kanssa, mutta ryhmää ei päästy esittämään isoon kehään.

Eilen kävin Ainon kanssa ensimmäistä kertaa pyöräilemässä. Vähän pelkäsin, että mitähän siitä mahtaa tulla, ja ajattelin lähteä pururadalle, jotta saan pidettyä Ainon irti. Pyöräily meni kuitenkin tosi kivasti, ja se onnistui ihan hihnassakin hienosti! Ainolla oli toki kuonopanta päässä, että pääsin hallitsemaan sitä paremmin, eikä Aino vahingossakaan säntäisi pyörän alle. Mutta hyvin neiti kunnioitti pyörää, ja loppupeleissä menimme lähes koko lenkin (noin 5km) hihnassa, jotta sain Ainon pidettyä ravilla. Pari pätkää Aino sai juosta myös vapaana, jolloin se spurttaili kunnon laukalla eteenpäin. Matkalla oli onneksi syviä vesilätäköitä, joista Aino sai käydä juomassa välillä. Taidamme ruveta pyöräilemään enemmänkin, josko myös sillä saisin Ainon liikkeisiin enemmän tuomarin kaipaamaa "tehoa".

Illalla vein Ainon Karon ja Mila-sukulaistytön luokse viikoksi hoitoon. Itse lähdin tänä aamuna aikaisin Hämeenlinnan (viimeinen opiskelupäivä siellä!) kautta Järvenpäähän, ja keskiviikkona lähden nauttimaan keväisestä ja toivottavasti aurinkoisesta Pariisista. Aino saa siis koko viikon olla hoidokkina ja seuraneitinä. Karo lupaili käydä mahdollisesti ainakin tokoa vähän treenailemassa myös Ainon kanssa. Toivottavasti teini osaa olla nätisti. :-)

Tässä vielä lopuksi lauantaina monta tuntia kehän jälkeen kuvattu video Ainosta. En ajatellut aluksi julkaista tätä, mutta koska mulla ei ole näyttelystä mitään kuvaa Ainosta, laitan tämän nyt kuitenkin tänne. Videolla Aino ei liiku hyvin, koska se on taas ollut nukkumassa monta tuntia, mutta sentään kaunis rakenne muuten näkyy. Täytyy katsoa, jos joskus toiste saisimme kuvattua paremman liikepätkän näytille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti