tiistai 28. helmikuuta 2012

Pikapäivitys (sunnuntain tokotreenit)

Jep jep. Hiljaista on blogissa ja niin on hiljaista tokonkin suhteen. Vähän harmittaa se, että treenimotivaatio jostain syystä katoaa täysin Hämeenlinnassa, mutta otetaan takaisin, kun to-iltana lähdetään Jyväskylään viikoksi viettämään "itsenäisen opiskelun viikkoa" eli suomeksi koirantreenausviikkoa. ;-) Ainakin perjantaina ajattelin heti käydä tokoilemassa ja illalla meillä onkin JATin ensimmäiset ohjatut agilitytreenit.

Meillä on Ainon kanssa ollut mukava puoliviikkoinen, kun Laku-vanhus tuli torstai-iltana viihdyttämään meitä Hämeenlinnaan. Koirilla on mennyt tosi kivasti keskenään ja Lakukin on yllättävän hyvin jaksanut Ainoa. Välillä jopa tuntuu, että ulkona Laku olisi innokkaampi leikkimään kuin Aino. :-D

Sunnuntaina kävimme aamusella läheisen ratsastuskoulun maneesilla treenaamassa tokoa. Ensimmäistä kertaa sitten pentuajan Ainosta huomasi, että se ei oikein ollut tilanteesta varma. Maneesi oli paikkana aivan uusi, ja ympärillä treenaavat koirat olivat myös osittain vieraita. Muutenkaan emme ole ennen tokoa treenanneet niin, että muut hääräisivät samaan aikaan, joten häiriö oli Ainolle todella suuri. Se olikin kyllä aika kuutamolla, katseli muita ja korvien asennosta tosiaan näki, että tyyppi oli selvästi vähän ulapalla hommasta. Aino on kuitenkin kiva, kun ei se menetä toimintakykyään, vaikka sitä saattaisi jopa ihan oikeasti jännittää. Sain sen siis kohtuullisesti lelulla varsinkin mukaan ja joitain pätkiä se teki jo kivastikin. :-) Tein lähinnä parin askeleen seuruita, muutamia liikkeestä maahanmenoja (se on kyllä Ainon bravuuri), vähän noutoja ja luoksetuloa. Luoksetulossa on nyt tapahtunut jo edistystä kummasti, Aino on nimittäin vihdoinkin alkanut löytää jalkansa. Liitän tähän ihan videon Ainon tämän hetkisestä luoksetulosta. Ei se vieläkään ole tarpeeksi nopea ja lopussa tiputtaa raville, mutta nyt se sentään jo juoksee. :-D Paljon on töitä edelleen tehtävänä näinkin helpossa liikkeessä. Vauhti pitäisi saada myös noudon palautuksiin, mutta sitä en ole vielä jaksanut stressata.


Ihan treenien lopuksi tein Ainolle noin 2 minuutin paikkamakuun niin, että yksi koira treenasi vielä samaan aikaan hallissa. Mulla oli ensimmäistä kertaa takapalkka käytössä, ja otinkin oikein ekstrapalkan mukaan, koko Ainon aamuruoan. Paikkamakuu meni tosi hyvin! Aino oli skarppina muhun päin, vaikka käänsin sille välillä selkänikin. Pari kertaa vilkaisi hallissa puuhailevaa koiraa, mutta herätin huomion äänelläni ja kehuin kun Aino siirsi taas katseensa minuun. Tästä jäi hyvä mieli, näitä vaan nyt paljon lisää superpalkalla! Selvästi myös kaksi kertaa päivässä tehdyt ruokakuppipaikkamakuut ovat vahvistaneet liikettä huimasti eteenpäin.

Iltapäivällä kävimme auringonpaisteessa lenkillä Aulankojärvellä. Kivaa oli, ja jopa Laku tuli hyvin siskon tyttönsä Sellan kanssa toimeen! Lopuksi vielä muutama kuva lenkistä.








Äsken tein pienet yötokot Ainon kanssa ihan vain sisällä. Muistuttelin kaukokäskyjä mieleen (istu-maahan-istu -vaihdot ok, maahan-seiso melko hyvä, seiso-maahan vaatii paljon apuja ettei liiku eteenpäin, istu-seiso kohtuu ok, seiso-istu käsiavulla taaksepäin), tein myös liikkeestä seisomista nyt sillä uudella käskyllä "top", sekä pieniä askelsiirtymiä seuruussa. Käännökset vasemmalle on tosi hyviä, mutta oikealle vaatii töitä, niitä oon treenannut liian vähän. Niissä tulee herkästi väljyyttä ja kontakti tippuu kääntyessä. Pitäisi varmaan käännökset oikealle ottaa nyt teemaksi tokotreeneihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti