maanantai 5. maaliskuuta 2012

Jattilaa ja lenkkeilyä

Kävimme jattilassa taas tänään tarkoituksena leikkiä Ainon kanssa yhdessä (Kävin eilen viettikoulutuksesta, tein siitä oman päivityksen) ja treenata kuudella kepillä keppikulmia. Lisäksi tein jokusen takaakiertotreenin parilla aidalla. 

Aloitin leikkimisellä. Ostin Ainolle uuden nahkaisen koulutuspatukan, joka oli ilmeisen kiva Ainon mielestä! Ensimmäisen kerran voittaessa Aino tietysti lähti totuttuun tapaan rallattamaan lelu suussa ympäri kenttää, mutta kun aloin pistää töppöstä toisen eteen, hihkuin ja läpsyttelin, Aino tulikin lelun kanssa mun luokse. Otettiin yhteisiä leikkihetkiä muutama, ne oli tosi lyhyitä. Ja kyllä tulikin kuuma ja henki ei enää meinannut vähän ajan päästä kulkea! Leikki kuitenkin parani vähitellen, Aino alkoi yhä enemmän tarjota lelua minulle, joskin pyrki tietysti edelleen myös rallattelemaan kenttää pitkin. Mutta treeniä tähänkin, selvästi lelu motivoi enemmän, kun leikkikin oli intensiivisempää. Luovutukset otin niin, että käskin Ainon maahan ja sen jälkeen lelusta irti.

Keppikulmia treenattiin kahdella ohjurilla (alussa). Hyvin Aino hakee jo suoralta ja hieman vinoista kulmista, mutta voimakkaampi umpikulma on vielä luonnollisesti vaikea. Aino alkoi sitäkin kuitenkin hahmottaa jo paremmin, kun pistin keppien vasemmalle puolelle siivekkeen, jottei päässyt vasemmalta puolelta aloittamaan ja hyppäämään ohjurin yli, vaan oli pakko kiertää. Nämä ihan ok. Avokulmat helpompia, toki itsekin varmasti ohjasin sinne paremmin.

Vähän teimme hypyillä takaakiertoa. Oma ohjaus myöhässä herkästi, tuli huteja. Mutta kun sain ohjauksen kuntoon, niin ei ongelmaa.

Jattilasta ajelimme Haapalahteen jäälle lenkkeilemään. Eipä voi paljoa keli parantua, kun aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, pakkasta oli muutama aste ja hanki kantoi myös minut kunnolla! Varsinkin myötätuuleen aurinkoa vasten oli ihana kävellä! :-) Koirat nauttivat ja leikkivät keskenään. Kyllä kevättalvi on ihanaa aikaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti