perjantai 20. huhtikuuta 2012

Ensimmäiset mölli/1lk -treenit

Tänään päästiin ensimmäistä kertaa mölli/1-luokan treeneihin Ainon kanssa. Vaihdoimme siis ryhmää torstaille, niin saamme Ainon kanssa ehkä vähän edellistä enemmän haastetta ja ratatreeniä. Rataa toki tehdään Ainon tason mukaan, eli kontakteja ei vielä ole ja kepeillä on ohjureita apuna. Samoin rimakorkeus on n. 40cm. Rengas ja muuri yleisesti ottaen jo ihan normaalikorkuisina esteinä. Samoin pituus. 

Ennen treenejä olin Ainon kanssa hetken hallissa, sillä Ville-nahka tuli omistajansa Kaisan ja hänen tyttärensä kanssa totuttautumaan halliin ja samalla Aino sai tutustua Elsaan. Aino paineistui hallin pihalla skeittareista, joita oli läheisellä rampilla, joten ulkona ei Elsa ollut sen ihmeellisempi tyyppi. Itse asiassa hän ei tainnut olla Ainosta ollenkaan hurja. Tein vähän Ainon kanssa hallissa agilitya, jotta sain tyypin rennoksi, ja samalla kävimme uudestaan tapaamassa tätä nuorta tyttöä. Ei siinä mitään ollut, Elsa oli ilmeisesti tarpeeksi rauhallinen tyyppi Ainon mielestä, joten Aino selvästi ajatteli tytön "ihan normaaliksi" ihmiseksi. Ainolla kun ei ole ihmisten kanssa mitään ongelmaa ollut, mutta lapset ovat vähän jänniä. Mutta joka tapauksessa kiva, että saatiin tämä mahdollisuus nollata eilinen lapsikohtaaminen.

Tänään itse agitreenin teemana oli putkijarrut ja jokunen takaakierto. Tehtiin yksittäisinä putkijarruja, ja sitten testattiin samaa radalla. Sovelsin Ainon kanssa rataa vähän, että päästiin kontakti kiertämään. Ainolla oli tänään rimat 40cm ja ohjureita kepeillä kaksi alussa, yksi lopussa. Tein treenistä videokoosteen. Kaikkea ei videolla ole, esim. putkijarrutreeniä toiseen suuntaan (onnistui huomattavasti paremmin), eikä loppurataa, missä sähläsin yhden ohjauskuvion kohdalla oikein kunnolla. :-D Olisin kyllä halunnut sen kohdan itsekin nähdä, niin olisin ottanut opikseni. Mutta joo, kivaa oli! Yksi rima ei meinannut pysyä paikallaan, ilmeisesti Ainolle tulee liian kiire suoraan edessä olevaan pitkään putkeen. Kun kouluttaja meni putken eteen seisomaan, homma alkoi onnistua ja sitten pysyi loput rimat ylhäällä. Näihin täytyy vaan puuttua, kuten monesti sitä olenkin sanonut. Mutta ei siinä, on jo ihan tämäkin oikeasti edistystä. :-)


Huomenna olisi tarkoitus käydä treenaamassa lisää putkijarruja (en ymmärrä, miksen näitäkään ole tajunnut tehdä), sitä pientä treeninpätkää, missä mä sähläsin tänään, keppejä ja varsinkin pitkästä aikaa jumppasarjaa. Tuskin ihan kaikkea otetaan ohjelmistoon kuitenkaan samalle kerralle, katsotaan vähän, mistä karsitaan. :-)

Marialle suuri kiitos Ainon leikittämisestä treenien jälkeen! Se tuli enemmän kuin tarpeeseen ja koiran ilme muuttui pihalla jo paljon paremmaksi! 

Kävin kotona vielä pienen iltalenkin lähimetsässä Ainon kanssa. Totesin, että huomenna voisi olla jopa mahdollisuus päästä tekemään jonkinlainen jälki! Pitäiskin jostain kaivaa jälkitreenikamat talven jäljiltä. Lenkillä teimmekin pieniä nenänavausjuttuja ihan vaan hömpöttelyksi. Kävelin metsään ehkä 10m jäljen, jonne vein metsästä poimitun kepin. Aino sai mennä mun jäljen perässä hakemaan kepin ja sitten leikittiin vain kepillä kovasti. Mietinkin, että voisin ehkä vaihtaa jäljellä ilmaisun makuulta siihen, että Aino ottaa suuhunsa sen kepin, koska jotenkin tuo tuntuu motivoivan enemmän Ainoa kuin se tylsä makaaminen ja namipalkka. Voisi rakentaa kepeistä jonkinlaisen yhteisen leikin. :-) Mutta joo, kohta alkaa jälkikausi, jee!

1 kommentti:

  1. Ei muuten vaan Kajaanissa ala vielä vähään aikaan jälkikausi. Puoli metriä lunta vielä joka saamarin nurmikolla ja metikössä. Tulin sitten tosiaan Kuopioon täksi viikonlopuksi ja arvaa vaan miten harmitti kun jälkikamat Kajaanissa ja täällä jo kaikki meidän jälkikentät sulana ja metsistäkin ois löytynyt sen verran sulaa et ois päässyt kokeileen! :D

    VastaaPoista