maanantai 13. helmikuuta 2012

Häiriötokoiluja ja vähän jumppasarjaa Pekolassa

Pääsin tänään kaverin kanssa Pekolan lavalle E-HKK:n talvitreenipaikkaan treenaamaan Ainoa. Ystävä oli kouluttamassa Rallytokotreenejä ja sain luvan olla samaan aikaan pienessä sisätilassa tokoilemassa Ainon kanssa, jotta saadaan ns. ryhmätreenitilanteita, joissa emme ole Ainon kanssa koskaan olleet. Itse asiassa tämä oli ihan ensimmäinen kerta täysin vieraiden koirien kanssa samassa treenitilassa niin, että hommia tehdään samaan aikaan. Toki me ollaan joskus treenattu kavereiden kanssa niin, että joku on samalla kentällä tehnyt samaan aikaan jotain, mutta ei kuitenkaan tällain kuin tänään. 

Treenien analysoinnin voisi jakaa kahteen osaan: Häiriönsieto oli tosi hyvää ja se nyt tämän päivän päätavoite olikin, joten täytyy olla tyytyväinen. Sitten taas teknisesti suoritukset olivat vähän niin ja näin - tavallaan ihan ok, mutta jotenkin tuntuu, että Ainolta on taas pakka vähän levinnyt seuraamisessa. Paikka seilaa, kontakti seilaa (sen annan tältä päivältä anteeksi, koska tosiaan häiriö oli ihan siinä parin metrin päässsä) ja muutenkin ei tuntunut homma hyvältä. Toisaalta kuitenkin Aino on tosi hyvin mukana ja kyllähän se yleensä parhaansa yrittää. :-) Koska häiriö oli niinkin suuri tänään, jouduin tekemään Ainon kanssa ihan "tekniikkaseuruuta" niin, että mulla oli nami vasemmassa kädessä, välillä toki tein pätkiä myös ilman. Mutta parempi oli helpottaa huomattavasti häiriön takia kuin ahnehtia liikaa ja vaatia koiralta osaamista, mitä se ei uudessa tilanteessa olisi kyennyt suorittamaan... Tein lähinnä seuruusta videon pätkän. Se ei tosiaan ole taidonnäyte siitä, mitä me osataan, vaan se on mulle "muistikirjana", miten se Aino ihan oikeasti teki. En leikannut sieltä pätkiä irti, länttäsin koko homman vaan suoraan tuohon.

(Yksi ruma hihnalla nyppäys siellä on. Vältän noita kovasti, mutta oli pakko, koska vieressä oleva belgi meinas olla sen verran kiinnostava, että Aino oli just siltä istumalta lähdössä. Jollakin oli pakko saada huomio. Seliseli. ;-))




Tehtiin myös paikkamakuuta häiriössä. Noin parin minuutin paikkamakuu onnistui itse asiassa tosi kivasti. Olin tietysti tosi lähellä, koska mun oli turvallisempi olla varmistamassa, että jos Aino saakin päähänsä lähteä, niin se ei lähde ainakaan treenaajia häiritsemään. Välillä vilkuili, huomautin niistä ja käänsi kontaktin minuun. Pari kertaa koitti pistää pään maahan, mutta huomautin niistäkin ja nosti päänsä ylös. Mutta tää oli kuitenkin hyvä, lyhyt matka, mutta kuitenkin jo kohtuullinen kesto.

Tehtiin myös vähän noutohommia. Ihan ok. Luovutukset on hyviä, vauhtia en mahtunut tekemään pienessä tilassa, joten en nyt tarkalleen tiedä, missä sen kanssa mennään. Näistä otin kanssa pätkää nauhalle, mutta videolla ei näkynytkään oikeastaan mitään, kun jouduin olemaan niin lähellä kameraa, joten jätin ne julkaisematta.

Kun ryhmä poistui lavalta, tein vielä luoksetuloja koko lavan pituudelta. Ihan ok, vähän hiljentää ennen eteen tulemista, siitä pitäis päästä vielä eroon. Mutta tuli kuitenkin jo kohtuullisella, kylläkin kootulla, laukalla ihan loppua lukuunottamatta. Yritin tehdä myös pari vauhtinoutoa, mutta niissä ei onnistuttu, joten vaihdoimme pienen tauon jälkeen jumppasarjaan. :-D

Hyppytreeniä aluksi ihan tasaisella kuuden jalan sarjalla. Pari toistoa 25cm rimoilla, sitten nostin vikan 30cm. Kasvatin viimeisen välin tämän jälkeen seitsemään jalkaan. Palkka (lelu) oli hyppysarjan päässä. Treeninä tuntui menevän ihan ok, mutta nyt kun koostin videota, huomasin Ainon varsinkin näillä toistoilla jotenkin edelleen hyppäävän "hassusti", ihan kuin vetäisi vieläkin jalkoja alleen. Pari viimeistä toistoa oli myös vähän löysiä, liekö tuli jo väsy, jota en vain huomannut ajoissa.

Pidettiin kuitenkin pidempi tauko ja vaihdoin sarjan ns. kasvavaksi, eli välit olivat 6-7-8-9 jalkaa. Sain myös Sarin palkkaamaan sarjan päähän, joten mun mielestä Aino lähti paremmin sarjalle pää matalana ja hypyn "muoto" oli jo jotenkin enemmän eteenpäin menevä. Nämä olivat parempia kaiken kaikkiaan. Huomasin myös videota katsellessa, että kasvavassa sarjassa lähdöt sarjalle ovat tosi huonoja, joten Aino näyttäisi joutuvat tekemään aika ison työn, jotta se saa hypyn rytmitettyä kuntoon ekan hypyn jälkeen.

Nyt en silti oikein tiedä, miten viedä näitä jumppia eteenpäin. Kyllähän näitä mielellään hyppyyttää, mutta että onko niistä tällaisinaan mitään apua Ainon hyppytyylin vahvistamiseksi. Olisiko esimerkiksi Lauralla sanoa jotain vinkkejä? :-)




Pahoittelen, että videossa näkyy vähän huonosti varsinkin juuri se viimeinen hyppyjen väli, koska Pekolan lavalla on pahasti nuo tolpat edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti