lauantai 14. tammikuuta 2012

(Koti)tokoa ja agilitya

Tänään treenailtiin parin päivän lepopäivän jälkeen taas. Päivällä halusin testailla uutta kameraa, joten otin meidän ahtaassa eteisessä kotitokoa. Aloitin itse asiassa laatikkotempulla, mitä treenasin puolisen viikkoa sitten Ainon kanssa. Huomasin sitten, että Aino hakeutuu herkästi pyörimään laatikon päällä niin, että se samalla ottaa sivu-paikkaa mun vasemmalta puolelta. Niinpä siitä laatikon ympäri pyörimisestä oikeastaan tuli vaan jonkinlainen pohjustus Ainon takapään käyttöä varten. Laatikkotempusta siirryimme luonnollisesti tekemään namiavusteisesti takapäänkäyttötreeniä. Kivasti meni tänään, ja Aino oli Froliceista nyt ihan intona. Paljon tein noita takapääharjoituksia tosiaan nami vasemmassa kädessä, mutta välillä testasin myös niin, ettei namia ollut. Ihan kivoja pätkiä tuli. :-)

Illalla lähdin vielä Jattilaan ja otin toki myös kameran sinnekin mukaan. Tein vielä hallissakin vähän takapäänkäyttöä ja hyvin sujui sielläkin. Huomasin tosin, että vielä pitää treenata enemmän edestä sivulle tuloa, koska tällä hetkellä Aino herkästi hyppää siirtyessä edestä sivulle. Täytyy helpottaa treeniä. Häiriötä ei tosin nyt ollut, kun tulimme tyhjään halliin. Pienten lämmitelytokoilujen jälkeen siirryimme kakkoskentälle tekemään jumppasarjaa, keppejä, puomia ja vähän kävin kertaamassa rengasta ja pussiakin.

Aloitin puomista. Otin naksun ja nameja ja kävin aluksi naksuttelemassa Ainolle alastulopaikkaa, vaikkei se alkuperäiseen kontaktitreenisuunnitelmaan kuulunutkaan. Ei siinä, ihan ok se meni, mutta ehkäpä voisin taas ottaa osaavammat kaverit hallille mukaan tsekkaamaan kontakteja. :-)

Näiden jälkeen tehtiin keppejä. Aluksi 12 keppiä ja neljä ohjuria. Sujui kivasti! Otin puolet kepeistä pois ja vähensin toki myös ohjureita. Mun oli tarkoitus treenata etäisyyttä keppeihin. Sivuetäisyys onnistuu jo hyvin, mutta kepit ns. kutsuna on vielä tosi haastavat luonnollisesti. Samoin pitäisi myös taakse päin ottaa etäisyyttä. Kaiken kaikkiaan kivoja pätkiä, mutta seuraavaksi pitää muistaa aloittaa myös keppikulmien treenaaminen.

Hyppysarjan tein viidestä hypystä, mittasin väliksi viisi jalkaa. Ehkäpä video kertoo enemmän kuin mun selitykset, koska otin kaikki videolle. Välissä jouduin pidentämään vikaa väliä kuuteen jalkaan, se toimikin suht hyvin. Ihan ok hyppytreeni, vaikka välillä on Ainolla rytmissä hakemista.

Tässä uuden kameran testausta (jouduin kuvaamaan yksin), videoiden muokkausta (jossa on vielä vähän opiskeltavaa, kuten hyppyvideosta huomaa. ;) Myös videoiden leikkaukset on osittain vähän hölmöjä, mutta oon yrittänyt ottaa turhia pätkiä pois, ettei videoihin tule liikaa mittaa.) ja treenien taltiointia (jolloin olis kiva, jos olis kaveri, ettei mm. Ainon tarttis olla päätön). Oon kyllä tosi iloinen, kun nyt saa dokumentaatiota treenien edistymisestä. :-)


Keppitreenit

Hyppysarjat. Äänimuokkausten kanssa oli vähän ongelmia. ;)


Ps. Voi voi. Tein ainon takaosajumpastakin videon, mutta jotain häikkää tuli tallennuksessa, enkä saanutkaan sitä oikeaan muotoon. Ehkä saan sen julkaistua joskus myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näytti hyppytreeni. Vois varmaan kokeilla sitä pitenevää sarjaa. Sekä myös etäisyyden arviointia niin että muut välit sen viisi jalkaa ja viimeistä väliä kasvattaa jalka kerrallaan niin kauan että joutuu tekemään ylimääräisen laukan viimeiseen väliin ja siitä palaa takaisinpäin aloituspisteeseen saakka. Saisi ainon hyppyä suuntautumaan eteenpäinkin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkeistä! Täytyy testata seuraavalla kerralla. Yritän pistää taas sen jälkeen videota näytille, miten sujui.

    VastaaPoista