torstai 19. tammikuuta 2012

Toko-onnistumisia

Tänään ajelin kuudeksi Maakunta-arkistolle lähelle Jyväskylän keskustaa valaistulle parkkikselle Annan ja Ompan kanssa tokoja treenaamaan. Mä oon ite nyt niin väsynyt, etten kovin tarkasti jaksa purkaa treenejä auki, mutta pakko todeta että oli kyllä tosi mukavaa ja ajatuksia herättävää treenata uudessa paikassa ja vieläpä niin, että ovat "vieraat silmät" katsomassa ja kertomassa vinkkejä. 

Seuraamiseen tuli uusia vinkkejä siihen, että miten lelun avulla jatkaa treenejä. Lelua kainaloon, seuruuta, jos edistää, niin käännös vasempaan ja hyvästä paikasta palkka. Tosi kivoja pätkiä Ainolla näin. :-) Toki vielä puutteitakin, mutta se nyt on ihan normaalia.

Nouto ei oo Ainosta kivaa. Pitää kyllä kapulaa, mutta ei nosta itse maasta. Tehtiin vauhtinoutoja, mutta Aino ei lähde nostamaan kapulaa. Heiteltiin sitten kapulaa Annan kanssa meidän välillä ja kun Aino nappasi sen suuhunsa, niin huusin "jes" ja palkkasin leluun. Nosti laipasta, mutta nyt vaan tärkeetä kasvattaa motivaatiota kapulalle. Kohtuuhyvin kantaa kapulaa kuitenkin, kun annan sen sille ja lähden vaikka juoksemaan itse ja Aino saa juosta mun kanssa ympäri pihaa. Jatketaan siis tasapainoilua sekä pito- ym. "teknisen" harjoituksen ja motivaation nostamisen kanssa.

Luoksetulossa tapahtui jotain. Näytin Annalle meidän ongelman, että kun koira osaa kyllä tulla istumaan eteen (joskin teki ne tänään harvinaisen huonosti!), mutta kun ei ymmärrä että pitäisi tulla rivakasti mun luokse. Mulla on eteentulokäskynä "tänne", mutta käytän mm. lenkillä metsässä aina "tule" ja siitä Aino on saanut pikkupennusta tosi paljon palkkaa. Kun ei käskyllä "tänne" tule vauhdilla, niin testain sitten ihan saman jutun käskyllä "tule". Tadaa! Koira juoksikin nätillä laukalla eteen istumaan! Nyt vaan tätä vahvistamaan ja nopeista lähdöistä ilman eteentuloa palkkaamista ym. ja ongelma on ratkaistu! Jes. :-)

Pari kertaa käytiin Ompan ruudussakin. Laitettiin nameja kuppiin keskelle ja Aino ruutuun, mutta kun pikkuneiti ei meinaa irrota. Höpö koira. Täytyy ruveta tekemään ensin musta pois päin lähteminen merkitykselliseksi (esim. iltaruoan avulla), niin siitä päästään sujuvasti treenaamaan sitä ruutuakin. Todennäköisesti lähden kosketusalustalla liikkee. Pitäis käydä ostamassa jo ruutumerkit, kun nythän sitäkin liikettä olis jo aikaa treenata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti