maanantai 30. tammikuuta 2012

Dysplasialausunto

Näin hienolla otsikolla paukahti tänään Kennelliitosta sähköpostia. Vähän alkoi jännittää, kun puhelimen kautta lausuntokaavaketta yritin huonon nettiyhteyden päässä avata. Aukesihan se, ja kieltämättä tulokset olivat lonkkien osalta vähän pettymys, vaikka osasin tuon täysin odottaa. Ainon tulokset näyttivät siis tältä:

Lonkkanivelet:
          Vasen - C
          Oikea - C
Kyynärnivelet:
          Vasen - 0
          Oikea - 0

Kuvauspäivä: 5.1.2012
Kuvaaja: Markus Kiili
Lausuntopäivä: 24.1.2012
Lausunnon antaja: Annie Liman

Kennelliiton virallinen määritelmä sanoo kirjaimesta C seuraavaa:
Lievä. Reisiluun pää ja lonkkamalja eivät ole yhdenmukaiset, Norbergin asteikko on noin 100° ja/tai lonkkamaljakon kraniolateraalinen reuna on vähän mataloitunut. Epätasaisuutta tai korkeintaan lieviä nivelrikkomuutoksia lonkkamaljan kraniaalikaudaali- tai dorsaalireunassa tai reisiluun päässä tai kaulassa.
Ainon osalta lonkissa on kyse juurikin siitä, että lonkkamalja on hieman matala, eikä reisiluun pää ja lonkkamalja ole täysin yhdenmukaiset. Norbergin asteikosta itse en osaa sanoa sen enempää mitään, mutta mitään nivelrikkomuutoksia lonkissa ei ainakaan ole. Tässä vielä kuva Ainon lonkista.



Vaikka pettymys tuo tulos tavallaan olikin, eihän sitä koskaan B:tä huonompaa lonkkalausuntoa harrastuskoiralle toivoisi, niin olen sitä mieltä, että nämä lonkat eivät harrastuksia tule haittaamaan. Ihan samalla tavalla jatketaan treenejä kuten tähänkin asti, koska varsinaista nivelmuutoksia ei ole. Tokihan lihaskunnosta pidetään huolta kuten tähänkin asti, ja varmasti otan Ainollekin jo heti nuoresta lähtien nivelten hyvinvointiin tarkoitetut lisäravinteet käyttöön ennaltaehkäisyksi. Itse asiassa Aino onkin jo nyt syönyt Lakulta ja Vekulta jäänyttä glukosamiinia ruoan seassa pois. Näillä mennään ja täysillä mennäänkin! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti