keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Tokoa, lenkkiä ja agilityä - kunnon aktiivipäivä!

Mulla oli tosi lyhyt päivä töissä, joten lähdin jo kahdeksi jattilaan, sillä olimme sopineet Riikan ja Riehan kanssa tokotreenit. Olin ihan innoissani siitä, että saisin osaavalta ihmiseltä treeniseuraa, mutta hommat eivät menneetkään ihan niin putkeen, kun miten olin ajatellut ja miten meillä on nyt pienet tokotreenipätkät menneet. Aino selvästi otti häiriötä sekä Riehasta että viereisellä kentällä olevista tokoilijoista, eikä se ollutkaan yhtään messissä mun kanssa hommia tehdessä, kun yritin seuruuasioita taas työstää. Aino ei tunnu paineistuvan, vaan se ennemminkin vain tekee sitä, että se haahuilee ja lähtee tsekkailemaan hallin reunoilla olevia agilityesteitä ja etsii leluja tms, millä olisi kiva leikkiä. Yritin palkata Ainoa nakeilla, mutta eivätpä vissiin motivoineet tänään tarpeeksi, kun vain lelu olis ollut ok. Lelupalkka on vaan vielä toistaiseksi siihen seuruutreeniin hankala, koska seuraamispaikka ei vielä pysy jos lelu on kainalossa, ja varsinkin tuolla mielentilalla häiriössä maassa oleva lelu vetää liikaa puoleensa, ja Aino jää helposti lelua vain tuijottelemaan. Sama juttu oli myös, kun yritin antaa lelun Riikalle piiloon. Mutta joo, se siitä - ei toiminut tänään, ei. Näitä päiviä tulee kai joskus.

Tehtiin toki myös muuta, millä kaivettiin työskentelyintoa esiin. Tein meidän noudon pitokapulalla (sillä ihanalla vaaleanpunaisella :D) pitoharjoituksia, ja niistä Aino oli jostain syystä ihan innoissaan! Hyvä niin! Aino myös tarjosi pitämistä välillä itse. Tein pitoharjoituksen myös tavallisella noutokapulalla. Se ei ollut vielä ihan niin hyvä, mutta ok kuitenkin. Sitten testasimme ekaa kertaa myös vauhtinoutoa. Alkuun ei noussut kapula maasta, mutta kun Riikka sitten meni hetsaamaan ja auttamaan, niin pari nostoakin lopulta jo tuli. :-) 

Lisäksi tein hyppyä. Otin Ainon sivulle ja kysyin "missä este?". Aino hyvin merkkasi esteen, palkkasin ja päästin hypylle. Hyppy oli tänään Ainosta tosi kiva, selvästi tänään motivoi asiat, jossa pääsi kunnolla liikkumaan. Nyt ei ollut minkäänlaista ongelmaa irrota hypylle. Testasin myös Riikan ruudulla pari ruutuun lähetystä ihan vain niin, että vein sinne lelun ja lähetin käskyllä "ruutuun" Ainon lelun luo. Ei olla koskaan ruutua tehty, mutta kunhan vähän lopuksi leikittiin.

Oli muuten myös positiivinen edistys agilityn saralla. Riikka oli pistänyt Riehalle keppeihin ohjurit niin, että niitä taisi kepeissä olla enää neljä tai viisi. Pienellä "riskillä" kokeilin Ainolle noin vähillä ohjureilla heti iltapäivän aluksi keppejä ja jes - Aino pujotteli tosi hienosti! Aluksi niin päin, että alussa oli ohjurit, keskellä välejä ja lopusta puuttui ohjurit. Sitten vaihdoin suuntaa ja mietin, että osaako Aino aloittaa oikein, jos ei ole ohjureita. Hienosti löytyi oikea keppiväli. Tosi kiva, että kepit ovat menneet eteen päin! Nyt vaan sitten pitäis lisätä eri keppikulmia ja mulle sivuetäisyyttä.

Treenien jälkeen hain keskustasta kaverini Ninjan lenkille mun kanssa meidän kotimetsään Halssilaan, jonne otimme myös Lakun mukaan. Olipa kiva lenkki! Kävimme myös Mustin ja Mirrin alennusmyynneissä samalla kun vein Ninjan kotia, ja löysin Ainolle leluja hurjasta alennuksesta ja myös Topcaniksen kuonopannan puoleen hintaan. :-)

Huilasimme pari tuntia kotosalla ja lähdin vielä kahdekaksi Ainon kanssa illalla uudelleen hallille, sillä pääsin seurakavereiden Lauran ja Jarin osaavien silmien alle Ainon kanssa. Tarkoituksena oli vähän tsekata sitä Ainon hyppyasiaa ja mahdollisesti katsoa myös kontakteja. Aino sai alkuun levätä autossa takki niskassa, kun rakennettiin Lauran ja Jarin treenirata ja he tekivät omat treeninsä ensiksi.

Tehtiin alkuun kolmen hypyn suora, jossa oli hypyt 35cm, 45cm ja 55cm. 35-45cm Aino hyppäsi vähän paremmin, mutta mitä korkeammalle rima nousee, sitä vaikeammaksi hyppääminen menee, ts. hyppytyyli on väärä. Testattiin hyppysuoraa eri tavoin, pienemmällä vauhdilla ja putken kautta vauhtia ottaen. Sama ongelma koko ajan. Samoin kieputin Ainoa kahdeksikkoa kahden hypyn ympäri, ja siinä kyllä tuli heti matalakin rima alas, koska Aino jättää varpaansa roikkumaan, joilla potkii rimat alas. 

Teimme sen jälkeen viiden hypyn jumppasarjan, rimat noin 20cm. Aluksi väli oli Jarin 6 jalkaa, väliä lyhennettiin viiteen jalkaa sittemmin. Palkkana oli alkuun namikuppi, mutta ei vedä tarpeeksi Ainoa esteiden taakse. Kyllähän se sinne meni, mutta huonosti ja rytmin rikkoen. Parempia toistoja tuli sitten, kun laitoimme esteen taakse lelun. Samalla Ainon pää tippui vähän alemmaksi ja hyppytekniikka parani. 

Jarilta ja Lauraltakin tuli kommenttia, että nyt ei mitään ohjaustreeniä tai radanpätkää ennen kuin hypyt tulevat kuntoon. Eli tästä lähdin treenaamme hallilla yksittäisiä esteitä (kontaktit, kepit, rengas, pöytä, pituus) ja teemme jumppasarjoja.

Tsekkasimme myös kontakteja parilla toistolla. Jari lelulle, Laura hihnaan ja minä käskyttämään. Ihan ok perustoistoja, vaikka Laura kyllä sanoi, ettei Aino yhtään pysähdy itse alastulolle. Vähän olivat sitä mieltä, että olis syytä merkata Ainolle paremmin alastulopaikkaa. Pohdinkin, että voisin varmaan ruveta treenaamaan erikseen sitä paikkaa ja saada sitä kautta se 2on 2off merkitseväksi. Sen jälkeen kai jatkettaisiin tähän mennessä tehtyjä kontaktitreenejä. Täytyy nyt vähän pähkäillä ja testailla asiaa. :-)

Kävimme vielä Killerin kupeessa kunnon jäähdyttelylenkillä shelttien ja kelpieiden kanssa, ja kotona olimme vasta klo 23 jälkeen. Ja eikä kun aamuksi taas töihin. ;-)

Suurkiitos Lauralle ja Jarille avartavasta illasta!

Ps. Näin aktiivisia päiviä ei kyllä tarttis jatkossa tulla. Vähän oli liikaa aktiviteettiä sekä mun että varmaan jo Ainonkin mielestä. Huomenna meillä on aivan varmasti lepopäivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti