maanantai 2. tammikuuta 2012

Hukka-Hallilla (4. kontaktitreeni)

Vuokrasimme Maijan kanssa Kuopion Hukka-Hallin (tunnetaan myös nimellä Musti ja Mirri -areena) tunniksi tarkoituksenamme treenata agilitya Ainon ja Huppis-kelpien kanssa. Lopputulema oli se, että penskat olivat niin väsyneitä, ettei treenaamisesta meinannut oikein tulla mitään... Ainon kanssa onnistui lähinnä kontaktitreeni, muu meni vähän niin ja näin.

Aluksi tein Ainon kanssa pientä radanpätkää, johon tein pari takaakiertoa ja testasin myös sylikäännöstä. Joo, ohjauskuviot sujuivat hyvin, mutta Aino ei keskittynyt hyppyihin jostain syystä yhtään ja rimoja tuli alas. Stoppasin homman jokaiseen tiputukseen, mutta no joo. Ei hyvä, ei! Päätin sitten lopettaa ennen kuin menee sekä mun että koiran treenimieli kokonaan, ja siirryttiin sitten puomia treenaamaan.

Ohjeistin Maijan hihnan päähän ja ei kun menoksi vaan uudelle puomille. (Tai aluksi näytin idean pariin kertaan harjoituskontaktilla.) Pari toistoa teimme niin, että mä olin hihnassa ja Maija palkkaamassa, sitten otin Maijan hihnaan ja lelu lattialle. Sitten taas Maija vielä hetsaamaan ja mä itse hihnan päähän. Toistoja taas noin se viisitoista. Ihan ok sujui, tosin Aino tuntui himmaavan, mitä se ei ole ennen tehnyt. Myöhemmin tajusin, että väsymyksestähän sekin johtui! Hölmö minä.

Lopuksi vielä jokunen hyppy ja putki "palkaksi" ja sen jälkeen koitin tehdä muutamia sivulle tuloja kentän ulkopuolella. Liikaa häiriötä ja liian väsynyt koira, ei oikein sekään onnistunut. Vähän lannistunein mielin lähdimme hallilta pois. Onneksi sentään itse puomitreeni sujui lähes normaalilla tavalla. :-)

Nyt on sitten kontaktitoistoja alla n. 60.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti