sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Pakkastokot AMKilla

Tänään aamupäivällä lähdin hakemaan ystäväni Ninjan keskustan kupeesta metsälenkille seuraksi ja sain idean käydä treenamassa tokoa samalla uudessa paikassa. Ajoimme Rajakadulle ammattikorkeakoulun parkkipaikalle, joka osoittautuikin hyväksi treenipaikaksi. :-)

Aloitimme ruudun kosketusalustalla. Ninja vei alustan meistä kauemmaksi ja sinne lihapullia. Lähetin Ainoa sivulta "ruutuun" -käskyllä alustalle syömään ja ennen lähetystä otin käyttöön valmistavan sanan "ruo". Laukalla lähti Aino alustalle, ihan ok toistoja n. 5. Ensi kerralla lisätään sitten jo ruutumerkit mukaan, jotta Aino alkaisi hahmottaa varsinaista ruutua vähitellen.

Jatkoimme taas tyypillisesti seuraamisilla. Aluksi tein namin kanssa ja vaihdoin sitten lelulle. Ihan ok pätkiä. Vähän lelun kanssa paikka elää vielä, meinaa sen verran edistää että aina ei käännös vasemmalle onnistu. Kuitenkin kohtuullista. Jatkoin vielä lopuksi namiavusteisesti, joilla saatiin paikka taas korjattua erinomaisesti ja Aino oli tosi intensiivisesti mukana, ei huomannut edes parkkipaikalta suoraan meidän vierestä ajanutta autoa. :-D Pitää nyt vaan vaihdella nami- ja lelupalkkaa, korjata namilla paikkaa ja lelulla vielä kasvattaa intoa. Samoin huomasin, että taas voisi laatikonpyörimis -tempun avulla vahvistaa takaosan käyttöä. Melkoista tasapainoilua tämä on, mutta silti on pakko olla tyytyväinen siihen, miten paljon tää vaan on mennyt eteenpäin. Laitan tähän pienen videonpätkän lelupalkkaseuraamisista, vaikkeivat ihan Ainon parhaita olekaan. Pari pätkää saatiin videolle, sitten jäätyi kuvaajan näpit. :-)



Tein myös pari liikkeestä maahanmenoa, palkkasin tällä kertaa namilla. Ne on kyllä moitteettomia, toivottavasti tämä liike pysyy näin hyvin kasassa. :-) 

Näytin myös Ninjalle meidän luoksetulo-ongelman. Juteltiin siitä yhdessä ja tultiin siihen tulokseen, että nyt vaan treeniä siihen lähtöön, eli kun Ainolle huutaa "tule", niin kun se lähtee hyvällä vauhdilla, niin lelu esille ja palkka heittäen mun taakse. Vähitellen näistä kasvattaa sitä aikaa, kun lelu tulee näkyviin, eli Aino alkaa juosta pidemmälle ja pidemmälle ennen kuin lelu lentää. Saatiin kivoja toistoja näin, ehkä ihan tällä saadaan luoksetulon vauhti kuntoon?

Lopuksi vielä noutoja. Saalistamista niihin jonkin verran meinasi tulla, mutta sentään irtosi nostamaan kapulan itse maasta. Ensimmäistä kertaa Aino myös nosti kapulan niin, että jätin Ainon istumaan, laitoin kapulan pari metriä sen eteen ja menin itse siitä muutaman metrin kapulan taakse vastaan. Vieläkin tää nouto takkuaa, mutta jotain edistystä sentään on tapahtunut. Nyt vaan tässäkin tasapainoillaan sitten sen kanssa, että noutoon löytyisi into, mutta toisaalta homma ei lähtisi saalistamiseksi.

Kaiken kaikkiaan hyvät treenit, ja oli tosi kiva kun oli kaveri taas katselemassa ja kertomassa vinkkejä. Kiitos, Ninja!

Tämän jälkeen ajelimmekin meidän tutuille lenkkipoluille Halssilaan noin tunniksi. Loppumatkasta sen jälkeen, kun otin Ainon hihnaan, ensimmäistä kertaa meinasi Ainon tassuja vähän paleltaa. Mutta on kyllä ihanaa, kun ei tartte pahemmin koiraa pukea kovillekaaan pakkasille. :-)

6 kommenttia:

  1. Mukavan näköistä tuo Ainon seuruu! :) On se vaa niin näppärä! :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Rosa! :) Olisi kiva nähdä Väinöstäkin videoita, kun ei päästä kasvokkain näkemään varmaan taas vähään aikaan.

    VastaaPoista
  3. Hei :) Eksyin jotain kautta blogiisi, tosi nätin näköstä seuraamista tosiaan koirallasi! Meillä on 9-kuinen bortsuneiti Pipsa. Mekin asustellaan Jyväskylässä, et jos kiinnostaa, niin vois joskus viedä koirat leikkimään!

    VastaaPoista
  4. Kiva, että eksyit tänne! Minäkin olen joskus käynyt lukemassa blogiasi. :) Aino on aivan varmasti valmis leikkimään Pipsan kanssa! Esim täällä Halssilassa, missä asumme, on loistavia metsälenkkejä, mutta autolla pääsemme minne vain. Olen tämän viikon vielä Jyväskylässä, sitten palaan taas opiskelupaikkakunnalleni, mutta käymme viettämässä (pidennettyjä) viikonloppuja Jyväskylässä, ja toukokuun puolivälissä muutamme Jyväskylään takaisin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpäs tässä olla yhteyksissä, niin kunhan nuo pakkaset tuosta heltiää niin vois viedä koirat kirmaamaan! Viikonloput on meillekin parempia :)

      Poista
    2. Tehdään niin! Seuraavaksi tulemme Jyväskylään reilun viikon kuluttua. :-) Jos tarvitset yhteystietoja, niin meidän kotisivuilta pitäisi löytyä sekä mun mailiosoite että myös puhelinnumero!

      Poista