maanantai 16. tammikuuta 2012

Lämmittelytokot ja hyppytreeniä

Tänään lähdin heti töiden jälkeen Jattilaan Karon ja Milan kanssa. Tarkoituksena oli treenata sekä tokoa että tehdä Ainolle taas ainakin hyppytreeniä. 

Tokoista en ottanut tänään ollenkaan videota. Tein Ainolle seuruupätkiä, oikeastaan lähinnä ihan samanlaista treeniä kuin parina viime päivänä. Vaikka kuinka uhkasin, että teen vain motivaatiotreeniä ens kerralla, niin koska Aino oli edelleen hyvin mukana myös namien kanssa tein sekä namilla että lyhyitä "ilmetreenejä" lelun kanssa. Ihan kivoja pätkiä ja mä oon ihan supertyytyväinen, miten hyvin Aino teki töitä siitä huolimatta, että Karo ja Mila tekivät pieniä juttuja samaan aikaan samalla kentällä! :) 

Tein myös vähän maahanmenoja. Ihan vaan namilla viereen heittäen palkaten nopeita ja seuraamiseesta jo liikkeestä maahanmenoa heti Ainon tömpsähtäessä maahan namipalkan heittäen. Kivoja ja nopeita toistoja!

Myös liikkeestä seisominen on mennyt nyt vähän eteen päin. Nyt jo pääsin peruuttelemaan ja käskyllä "oota" jo esitti jonkinlaista pysähtymistä. Palkkasin alkuun namilla, sitten vaihdoin lelulle. Tosin lelupalkassa jää helpommin kyttäämään, mutta tänään oli nekin yllättävän hyviä. Meinasin, että tuo oota-käsky on kyllä aika löysä, vaihdan sen varmaan ooTA eli käskyksi "ta" tai "tap". Täytyy mietiskellä.

Paikkamakuuta tein lopuksi Milan vieressä. Ekat toistot menivät sivulta tosi hyvin maahan ja jäi kohtuullisesti, mutta ahnehdin liikaa ja menin liian kauaksi ja liian pitkäksi aikaa. Ei pitäisi kasvattaa sekä matkaa että kestoa yhtäaikaa, varsinkaan kun paikkamakuuta ei juuri nyt olla tehty... Pari palautusta takaisin maahan ja sen jälkeen koira ei tipahtanutkaan enää sivulta maahan. No sitten taas aktiivisista maahanmenoista sivulta palkkaa vähän aikaa ja uusi yritys. Ihan ok oli viimeinen, nyt sitten helpotin reippaasti ja otin lyhyemmän matkan ja lyhyemmän keston. Saatin onneksi tuo yksi onnistumaan. Selvästi huomaa, että oon keskittynyt nyt muihin juttuihin, kun paikkamakuu on ottanut kovasti takapakkia. Mutta ei se mitään, kyllä se sieltä taas löytyy, kunhan treenataan liikaa ahnehtimatta. :)

Sitten hyppysarjan pariin. Viisi hyppyä, rimakorkeus 25cm, joka välissä alkun 6 jalkaa väliä. Karo palkkaamassa lelulla. (Kuollut lelu ja Karo vieressä ei toiminut, Aino ei irronnutkaan lelulle, kuten videolta näkyy. Joku epävarmuus tuli, vaikka yleensä lähtee kuolleellekin lelulle hyvin.) Aina kun sarja meni hyvin, kasvatettiin viimeistä esteväliä yhdellä jalalla. Ihan kivasti meni nämäkin tänään!

Hyppytreenistä otin videon. Muokkaus on tehty supernopeasti ennen KoiraSportille lähtöä, kiireen kyllä huomaa. Kannattanee pistää koneesta äänet pois, jos ette halua kuulla korkeita "Jee, hyvääää!" -huudahduksia. :D Tajusin myös kotona vasta, että viimeisissä sarjoissa, kun esteväliä on kasvatettu, vika hyppy ei näykään enää kunnolla... Täytyy huomioida asia ens kerralla, blondi ei tajunnut tällaistakaan juttua. ;) Videon lopussa hyppytreenin jälkeen on vielä ihan pieni pätkä Ainon taisteluleikkiä ja treenipätkän kevennys.




Kaiken kaikkiaan meillä oli tänään tosi kivat treenit! Pieniä onnistumisia tokossa ja mun mielestä myös hyppysarja meni kivasti. :)

2 kommenttia:

  1. Hyvä hyppytreeni. Toistoja vaan huima määrä, muistakaa välillä pitää taukoa niiden välissä. Jossain sarjassa selvästi näki että nyt on väsy...

    Laita seuraavalla kerralla kamera vähän keskemmälle niin näkee helpommin tuleeko keskelle esteitä vai jääkö vajaaksi...

    Tästä kulmasta näyttäis että perussarjalla jääkin vähän vajaaksi. Ei siis hyppää keskelle vaan tulee alas lähempänä rimaa kuin seuraavaa. Toisaalta viimeisen välin pidentämistä osasi lukea hyvin ja siellä olikin mielestäni hyviä eteenpäinsuuntautuvia hyppyjä. Ja osasi sitten tarvittaessa lisätä niitä askeleita kun ponnistus ei enää riittänyt.

    Lelun palautus hyppyjen kautta on vähän ongelma koska silloin hyppii pää pystyssä eikä rungon jatkeena niinkuin pitäisi...

    Minusta voisit tehdä seuraavaksi sitä pitenevää sarjaa niin katsotaan saisiko sillä hyppyä eteenpäin suuntautuvaksi.

    Tässä nyt mun mietteitä videon perusteella ja useamman hyppykoulutuksen seuranneena.

    VastaaPoista
  2. Hei joo, siitä mun pitkin kirjoittaa, että taukoja oli välissä! Leikkasin sieltä vaan kaikki turhat pois ja tiivistin vain ne sarjat tuohon. :) Mutta varmaan kyllä silti liikaa. Täytyy tehdä vähemmän ensi kerralla. Ja täytyy se palautus pyytää esteiden vierestä. Mietin sitä tänään, että onkohan se ok vai ei, mutta annoin sitten tulla kun itse halusi tulla esteiden kautta. Hyvä, että sanoit!

    Voisin testata sitä pitenevää sarjaa, eli vissiin 6, 7, 8 ja 9 jalkaa?

    Kiitos kommenteista taas, ne ovat arvokkaita, kun kukaan ei pääse joka kerta hallille vahtimaan! Siksi mä näitä tänne pistänkin. :)

    VastaaPoista