sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Tekniikkaa sisällä

Selvästi pääsin blogikirjoittelussa vauhtiin, kun enää ei riitä edes yksi teksti päivässä. Lupaan, että kyllä tää tästä vielä rauhoittuu. ;-) Todennäköisesti suurin villitsijä on tuo uusi kamera.

Tehtiin tänään vielä sisällä vähän tokoja, tekniikkaa taas. Pyörityksiä vasemmalle, vähän oikealle, peruutuksia ja sivusiirtymiä. Peruutukset olivat tänään jo paljon parempia kuin eilen! Nyt myös ihan muutamassa päivässä takapään käyttö muutenkin on parantunut huomattavasti entisestä, laatikkotreeni ja avut namilla selvästi ovat tehonneet pienessä ajassa.

Mun pitäis itse kiinnittää huomiota siihen, mitä mulle sanottiin jokunen päivä sitten. Mä helposti lähden pientä suoraa seuruuttaessa itse valumaan koiraan päin vasemmalle. Tänään yritin ottaa matoista kiintopisteitä suoraan kävelemisen avuksi, mutta vieläkin videolta näkyy se, että helposti kaarran vähän Ainon suuntaan.

Seuraaville viikoille treenattavaa on vielä lisää eteenistumisista perusasentoon siirtymisissä. Niissä Ainolla vähän ilmenee pomppuenergiaa. Videolla näkyi, että niitä treenasin ja käytin vähän kättä apuna. Hyviäkin siirtymiä jo tuli.

Loppuun vielä pitoharjoituksia (ja Lakun ölinää). Nyt on kiva, kun Aino tarjoaa pitämistä jo itse. :-) Selvästi tuo meidän "pitokapula" on Ainolle helpompi kuin tavallinen noutokapula tai metalli. Täytyy nyt treenata enemmän jo tavallisella kapulalla. Videossakin näkyy, että vähän testaan Ainoa, että pitääkö se kapulaa kunnolla suussaan. Jos meinaa olla väljä tai meinaa luovuttaa sen mulle kun kosken päätyihin, niin otan vielä kädet pois. Yritän alusta asti opettaa sen, ettei saa päästää vasta kuin kiitos-käskyllä irti.

Kokonaisuudessaan kivat pikku tokot sisällä. Seuraava treeni pitää silti olla kunnon motivaatiotreeni, eli voitais tehdä perusasentoja vaikka lelun kanssa.




5 kommenttia:

  1. Jee! Nyt löysin tän sun blogin ja tosi kiva lueskella teidän treenailuista! :) Tosi kivan näköistä jo tuo Aino-siskon seurailukin. =) Tuli vain mieleen, että oletteko paljon harjotelleet nuita käännöksiä myös oikealle? En tiedä onko silmissä vikaa (pienikuva), mutta näyttää niinkuin Aino ennakoisi kokoajan vasemmalle käännöstä ja pylly sen takia jää vähä vinoon vasemmalle.

    VastaaPoista
  2. Kiva, että löysit tänne! :-)

    Joo, oot oikeassa että pylly jää Ainolla nyt herkästi vähän vinoon nykyään, kun oon tosi paljon vahvistanut tuota vasemmalle kääntymistä, kun siinä takaosan käytössä on ollut vähän petraamista. Aiemmin Ainolla oli todella hyvät ja suorat perusasennot. Luulen, että kyllä ne sieltä taas löytyy, kunhan vahvistetaan taas niitä käännöksiä myös oikealle.

    VastaaPoista
  3. Joo, eiköhän se siitä oikene taas. :) Kyllä meillä ainakin. Sillä tuli tosiaan mieleenkin, kun toko-ohjaaja mulle huomautti siitä, että pitää käännösharjottelut pitää tasapainossa kokoajan, että ei pääse lihasmuistiin jäämään liikaa nuita vinoja.

    VastaaPoista
  4. Löysinpä kivan blogin!
    Videokamera täytyy itsellekin hankkia. Arvokasta materiaalia, jonka menettäminen harmittaa.
    -Nova

    VastaaPoista
  5. Kiva, että eksyit tänne. :-)

    Mä olen aivan ihastunut tuohon videokameraan! Nyt on joka ainoalla treenikerralla ollut kamera mukana, ja kyllä vaan heti huomaa paljon enemmän asioita, kun pystyy omia treenejä ja omaa toimintaa jälkikäteen katsomaan. Nyt vielä kun vähän opin käyttämään tuota Movie Makeria ja sain videoista tehtyä sen verran pienempiä, ettei youtubeen ladatessa mene montaa tuntia, niin on tuo vaan kiva kapistus!

    VastaaPoista