perjantai 27. tammikuuta 2012

Muotitietoinen teinikoira

Jep jep. Nyt on Ainon toiset juoksut noin puolivälissä ja saldona on näiden kahden juoksun aikana kolmet syödyt juoksuhousut... Ensimmäiset juoksuhousut Aino söi ensimmäisten juoksujen toisena päivänä elokuussa, ja nyt sitten kahdet menivät peräkkäisinä päivinä. Nämä Ainon juoksut alkavat selvästi tulla omistajan kukkarolle kalliiksi, jos rahaa alkaa mennä 10e/päivä juoksuhousuihin. Ehkä Ainon mielestä housujen malli tai väri ei ollut miellyttävä, joten on parempi pistää päreeksi vanhat ja toivoa, että omistaja tuo eläinkaupasta mukavammat ja kauniimmat housut. ;-) 

Eläinkaupat ovat muutenkin ainakin tälle koiran omistajalle maailman pahin paikka, koska niistä ei koskaan pääse ulos ilman, että edes jotain pitää ostaa tuolle nelijalkaiselle kaverille. Viime kerrallakin, kun lähdin tuohtuneena ostamaan uusia juoksuhousuja, mukaan tarttui melkoinen saalis Ainolle leluja, ruokaa ja treenitavaroita. Pehmoleluperhe oli tosin kunnon alennuksessa (-70%), ja kun tuollaiset lelut eivät Ainon leikeissä kauaa kestä, niin ajattelin ostaa useamman kerralla. Aktivointipallo oli myös alennuksessa, joten Aino pääsee sillä leikkimään, kun palaamme takaisin Hämeenlinnaan.


Koiraan saa hyvin kulutettua rahaa, vaikkei kävisi edes lemmikkitarvikeliikkeissä. Samalla reissulla, kun lelusaalis, juoksuhousut ja Ainon ruoka tarttui mukaan, löysin urheiluliikkeestä neljä kappaletta ruutumerkkejä ja tarjouksessa neljä sählypalloa, joilla Aino tykkää hirveästi leikkiä.


Ruutumerkit vaativat vielä vähän tuunausta, jotta niistä tulee ohjeiden mukaiset. Ajattelin siis sahata niistä n. 15cm latvaa pois ja tehdä matalammat merkit. Sählypalloista osa tulee varmaan treenileluiksi ja osa ihan vain kotiin. Kotona oleville sählypalloille käy nimittäin näin:


Opin myös tänään uuden asian, kun kävin viikonlopuksi hakemassa muutaman 500g naudanlihapötkön kaupasta Ainolle syötäväksi. Myyjä kertoi näppärän vinkin, että kun lihapötkön kiertää veitsellä jäisenä ympäri niin, että muovi hajoaa "sauman" kohdalta, ja sen jälkeen pötkön kolauttaa johonkin kovaan, niin lihapötkön saa näppärästi täysin jäisenäkin puoliksi. Tää oli tosi hyvä vinkki, koska näin saan esimerkiksi juurikin sisäelinpaketteja tms. pistettyä puoliksi, kun kerralla niissä on yhdelle koiralle turhan paljon, eikä sulatettuna niitä viitsi kovin montaa päivää säilyttää.


Ajattelin, että joku päivä tässä voisin kirjoitella Ainon ruokinnasta enemmänkin blogiin. Vielä en ole sitä ehtinyt tehdä, mutta voisinpa vaikka ihan valokuvien kera tehdä jonkinlaisen ruokintaesittelyn. Ainohan tosiaan on ollut jokusen kuukauden raakaruoalla, ei kuitenkaan varsinaisesti barffilla, sillä luita ei juurikaan Ainon ruokavalioon kuulu. Mutta ehkä siitä lähiaikoina enemmän. :-)

Pari päivää ollaan pidetty treeneistä muuten lepopäivää. Ruoan eteen Aino joutuu toki aina jotain pientä tekemään, kuten nyt parina päivänä ollaan taas muistuteltu paikkamakuuta. Myös lenkillä olen ottanut paljon iloisia luoksetuloja ja välillä myös siellä pyytänyt Ainon luoksetulokäskystä eteen istumaan. Huomenna olisi sitten tarkoitus mennä ihan oikeasti tekemään tokoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti